5 Ağustos 2014 Salı

Boğaziçi, Lokma, Quantum Love


Bayram tatili geçip gitti ve tabii ki yine yetmedi.. Tatil ile ilgili yazım daha sonra gelecek ancak bayram öncesi bir türlü fırsat bulup yazıp paylaşamadığım başka şeyler var. Önceki haftasonu İstanbul'a misafir olarak gelen yağmur tabii ki beni evde tutup şehrin tadını çıkartmamı engelleyemedi. Yaz yağmuru altında Boğaz'da yapılan yürüyüşün keyfi de bir başkaydı doğrusu. Arkadaşlarla yapılan plan doğrultusunda önce Arnavutköy'de buluşup Baltalimanı'na kadar bazen yağmurla bazen güneşle yürüdük. Acıkan karnımızı doyurmak için de Rumelihisarı'ndaki Lokma'ya gittik. Lokma'nın o bölgedeki diğer mekanlara göre daha yüksekte olup trafik engeli olmadan boğazı alabildiğine görmesi onu daha cazip kılıyor. Ayrıca tahıllı salatası da fena değil. Gerçi haftasonu boş masa bulması pek de olası değil.



Yağmur altında Boğaziçi



Sonrasında birden sinemaya gitmeye karar verip kendimizi Beyoğlu'nda buluyoruz. Her ne kadar her AVM'de konforlu sinema salonları olsa da yine de benim için sinema demek Beyoğlu demek.




İngilizce adı ''Quantum Love'' olan başrollerini Sophie Marceau ve François Cluzet 'in paylaştığı romantik bir Fransız filmini tercih ediyoruz. Bir partide tanışıp ilk görüşte birbirlerine aşık olan evli ve 3 çocuk babası Pierre ve yeni boşanmış 3 çocuk annesi Elsa'nın hikayesi.. Eğer Fransız filmlerinden hoşlanmıyorsanız ya da sıkıcı buluyorsanız bu film fikrinizi değiştirebilir. Bugüne kadar izlediğim en keyifli Fransız filmi diyebilirim. Özellikle 40'li yaşlarına gelmiş bu iki oyuncunun muhteşem oyunculuklarına hayran kaldım. Karakterlerin birbirlerine olan aşklarını ve bu aşkın imkansızlığını öyle hissettirdiler ki...




Keyifle kalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder